Впродовж 14 вересня військові російської армії завдали 275 ударів з різного виду озброєння по 11 містам та селам Запорізької області. Зокрема, вчора ворог завдав удар керованими авіаційними бомбами по фермерському господарству в Гуляйпільській громаді. Внаслідок цього обстрілу на території зайнялася пожежа, вогнем зруйновані господарські споруди та будівля ферми. На жаль, загинули троє працівників: 41, 59 та 61 років. На місці працювали поліцейські та рятувальники ДСНС. Правоохоронці зібрали докази воєнних злочинів для відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 438 "Порушення законів та звичаїв війни" Кримінального кодексу України.

Загалом вчора загарбники завдали 9 авіаційних ударів по Лобковому, П'ятихатках, Гуляйполю, Рівнопіллю, Верхній Терсі та Малинівці. Крім того, п’ять разів обстріляли з реактивних систем залпового вогню Роботине та Гуляйполе.

Під російським артилерійським вогнем були території Гуляйполя, Новоандріївки, Роботиного, Малої Токмачки, Малинівки, Левадного та Новопавлівки. По цим населеним пунктам ворог завдав 120 артударів.

141 безпілотним літальним апаратом ворог вчора атакував Гуляйполе, Новоандріївку, Роботине, Малу Токмачку, Левадне та Малинівку.

Внаслідок ворожих обстрілів зруйновано 15 будинків мирних мешканців та об'єктів інфраструктури