З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну при виконанні службових обов’язків у регіоні загинуло 5 рятувальників. Ще 25 отримали поранення.

Сьогодні, напередодні Дня рятувальника, у селі Петропіль Широківської громади Запорізького району відкрили стелу на честь героїв-рятувальників. Про цю подію повідомляє сайт Запорізької ОДА.

"За останні два з половиною роки професія рятувальника тут, за 20 кілометрів від лінії фронту, стала надважливою для наших людей. Адже кожен мешканець Запорізької області розраховує на вашу допомогу", - зазначив, звертаючись до надзвичайників, голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Монумент споруджено за ініціативи Широківської громади та керівництва ГУ ДСНС України в Запорізькій області.

Будівництво профінансував директор ПП "Агрофірма "Славутич", генеральний директор ТОВ "Завод "Агротех" Геннадій Марич. Інженери заводу спроєктували та втілили ідею в життя. Це перша та єдина така пам'ятка в регіоні, яка нагадуватиме про подвиги "героїв без зброї".

"Я вдячний всім надзвичайникам, які рятують наших людей, які допомагають нам, які борються за нас. Ви наші герої", - зазначив голова Широківської громади Денис Коротенко. Ця стела -прояв поваги до рятувальників і надзвичайної вдячності за їхній щоденний героїзм!

Тільки цифри

З початку року у Запорізькій області співробітники ДСНС

  • ліквідували понад 3,7 тис. пожеж,
  • знешкодили понад 5 тисяч вибухонебезпечних предметів,
  • врятували 98 людей, з них - 7 дітей.

Фото: сайт Запорізької ОДА