Сьогодні, 18 червня, в Запорізькій міській раді відбулась апаратна нарада в рамках якої була обговорена низка питань. Одне з них – безконтактна оплата за проїзд у всьому громадському транспорті обласного центру.

Раніше на засіданні запорізького виконавчого комітету було прийнято рішення про повернення в тролейбуси та трамваї валідаторів для безконтактної оплати проїзду.

Наразі у міській раді повідомили, що цієї весни безконтактний спосіб оплати має з’явитися у всіх тролейбусах, трамваях та автобусах. Наразі КП «Запоріжелектротранс» займається оновленням QR-кодів для трамваїв і тролейбусів. Надалі заплановано розмістити валідатори для безконтактної оплати на всіх дверях транспорту, у тому числі й автобусів, в яких вони наразі наявні лише на середніх дверях.

«Обов’язкова оплата вартості проїзду в електронному форматі в комунальних, беззаперечно, тролейбусах, трамвая, автобусах. І залучення приватного сектору. Тобто і приватні перевізники мають також забезпечити електронну форму оплати проїзду», - сказала Регіна Харченко, виконуючая обов'язки міського голови Запоріжжя.

Нагадаємо, з 10 червня в тролейбусах та трамвая Запоріжжя скасували безоплатний проїзд. Наразі вартість проїзду в комунальному транспорті складає 10 гривень. В маршрутках, переважно, 12 гривень.