Цього року, як і в минулі роки, діятимуть певні заборони у зв’язку з воєнним станом, який продовжено до 12 серпня 2024 року в Україні. Одне з обмежень — заборона на масовий відпочинок людей на водних об’єктах. Таке рішення ухвалили днями на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Запоріжжя.

Проте, комунальники приводять рекреаційні зони до ладу. Зокрема, минулого тижня працівники КП «Титан» фарбували стаціонарні пляжні парасольки, тенти, роздягальні, урни та лави, обрізали сухе гілля і кронували кущі у зонах відпочинку, видаляли поросль і очищали пісок на пляжах на трьох офіційних міських пляжах – Центральний, Правобережний та на вул. Лейтенанта Шмідта.

Попри обмеження, пляжі та зони відпочинку мають бути чистими і доглянутими.

— Сьогодні проводяться роботи на Центральному пляжі. На відкритому просторі працює трактор Карраро з навісним піскопросіювачем, там, де не пройде велика техніка, застосовуємо піскопросіювальну машину Кавалуччіо. Завдяки цій техніці вивільняємо робочі руки для інших завдань з прибирання пляжів, — Ольга Сліпченко, розповіла начальниця виробничого відділу КП «Титан».

Коли після підриву окупантами Каховської ГЕС відступив Дніпро, площа запорізьких пляжів мимоволі збільшилася. Наприклад, до катастрофи піщаний масив Центрального пляжу становив 9 гектарів, наразі – майже 14 га.