Впродовж 19 вересня вздовж всієї лінії фронту відбулось 226 бойових зіткнень. Частина з них відбулась на Оріхівському напрямку, де противник і надалі намагаються вибити українські підрозділи з позицій.

«Шість атак росіян не мали успіху в районах П’ятихаток, Роботиного та в напрямку Новоандріївки і Новоданилівки. На Гуляйпільському напрямку ситуація суттєвих змін не зазнала», - повідомили у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

В Генштабі також повідомили, що впродовж четверга противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах країни 76 авіаударів, скинувши 115 керованих авіаційних бомб. Крім цього, здійснив понад 4900 обстрілів, з них 192 - із реактивних систем залпового вогню.

Водночас Сил оборони завдали 26 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також уразили два пункти управління, три засоби ракетних військ і артилерії, два засоби ППО та три пункти управління безпілотниками.

Загальні втрати ворога минулої доби склали: 1340 осіб особового складу, 20 танків, 39 бойових броньованих машин, 35 артилерійських систем, два засоби протиповітряної оборони, 52 безпілотники, одну крилату ракету, 59 автомобілів та шість одиниць спеціальної техніки ворога.