Діти переселенців у Запорізькій обласній філармонії побували на екскурсії, подивилися виступ "Запорожців" і отримали подарунок.

Серед глядачів, яким академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці" подарував цікаву програму "Козацькі забави", були дітки з Центру допомоги Запоріжжя, який функціонує у нашому місті з кінця квітня 2022 року.

Як розповів Новинам Оріхова керівник  Центру допомоги Запоріжжя Микола Городенський, сьогодні у шелтері  мешкають  80  переселенців з окупованих територій та населених пунктів, які знаходяться в зоні акивних бойових дій, з них 23 дитини. Одна дитина вчиться офлайн, вона відвідує запорізьку школу, решта навчається  онлайн. 

Для них похід до філармонії став яскравим святом.

"Цього недільного ранку сталося справжнє диво для дітей з Центру допомоги Запоріжжя- вони вперше побували за лаштунками у Запорізькій обласній філармонії, - розповів керівник шелтеру Микола Городенський. - Завдяки підтримці благодійної організації "Десяте Квітня", цей день став не лише насиченим новими враженнями, але й наповненим теплом і радістю.

З самого початку дітлахи поринули у світ музики - цікава екскурсія за лаштунками філармонії привідкрила їм таємниці закулісного життя. Вони побачили, як працюють артисти та персонал, і навіть змогли стати на сцену, на якій виступають професіонали.

А коли розпочався концерт "Козацькі забави", у якому виступав чарівний ансамбль "Запорожці", очі дітей засяяли, вони були у захваті. Їх серця наповнилися гордістю за свою культуру, а дзвінкий спів та запальні танці надовго залишаться в пам'яті."

Після концерту на дітей чекав ще один приємний сюрприз - їм подарували книги "Українське козацтво", щоб вони могли більше дізнатися про історію і традиції свого народу.

"Цей день подарував море позитивних емоцій, сміху і теплих усмішок. Велика вдячність організаторам, які зробили цей день таким незабутнім", - підкреслив Микола Городенський.

Концерт "Козацькі забави" академічного козацького ансамблю пісні і танцю "Запорожці" відбувся в рамках відзначення Дня української писемності та мови. Виступ музичної візитівки Запорозького краю занурив глядачів у історичне минуле українського народу та легендарної Запорізької Січі.

"Артисти відтворили у героїчних сторінках історії характер та духовну силу українського народу, адже розповіді про мужність запорізьких козаків привертають увагу сучасної молоді й донині.

Вокально-хореографічні композиції "Отамане, батьку наш", "Ой, там, за Дунаєм", "Ішов козак потайком", "Ой, ти місяцю", в яких віддзеркалилися народні традиції, показали, що козак без пісні, як птах без крил.

Сила, міць й відвага вільних синів народу знайшла відображення у танцях з шаблями та легендарному гопаку, в яких були зашифровані основи бойового мистецтва", - зазначили у філармонії.

Про козацьке життя мовою пісні і танцю розповіли артисти ансамблю, а допомагали їм вихованці юнацької спортивної школи "Спас" (керівник підрозділу - Жаклін Літава).

Гучними оплесками публіка висловила своє захоплення і подякувала за майстерне відтворення козацьких традицій.

Фото з фейсбук-сторінок Миколи Городенського і Запорізької обласної філармонії