З 19 липня в Запоріжжі на всіх 860 вулицях міста не вмикають вуличне освітлення. Завдяки повному вимкненню зовнішнього освітлення вдається економія 1 мегават електроенергії на годину у темну пору доби.

«Саме такий обсяг електроенергії за цей же час в середньому споживають 1,5 тисячі домогосподарств. Таким чином, вимкнувши освітлення вулиць, зменшимо дискомфорт від застосування графіків погодинних відключень для частини побутових споживачів», – повідомила Зореслава Цупренко, речниця «Запоріжжяобленерго»

Водночас комунальне підприємство «Запоріжміськсвітло» займається встановленням джерел безперебійного живлення з можливістю використання сонячної енергії на 24 світлофори.

«Місця їхнього розташування узгодимо з Національною поліцією. Роботи будуть виконані коштом міського бюджету. Це дозволить не тільки забезпечити безпеку водіїв та пішоходів, але й зменшити тривалість вимкнення електроенергії для побутових споживачів», – розповів Олександр Авдієнко, директор підприємства.

Водночас Регіна Харченко, виконуюча обов’язки міського голови повідомила, що вже обладнано два світлофори на перетині проспекту Соборного та вулиці Української, а також на перетині вулиць Української та Поштової.