Внаслідок трьох ударів КАБами (попередньо) по Запоріжжя близько 23:00 години 22 вересня постраждав 21 мирний мешканець, повідомили у Запорізькій ОВА. За медичною допомогою після нічної атаки росіян звернулася 12 жінок, 8 чоловіків та 15-річний підліток. Після огляду та надання першої допомоги більшість травмованих продовжать лікуватися вдома.

«У лікарні залишаються 94-річна та 23-річна жінки. У них мінно-вибухові травми. Медики оцінюють їхній стан як середньої тяжкості і дають сприятливі прогнози до одужання», - йдеться в повідомленні.

За даними Запорізької міської ради внаслідок російського удару КАБАми зазнали пошкоджень житлові будинки, об’єкти соціальної сфери та інфраструктури в Вознесенівському та Дніпровському районах. Загалом було пошкоджено 40 багатоквартирних будинків та 10 нежитлових будівель та приміщень 

«Особи пільгових категорій мають змогу скористатися програмою фінансової підтримки мешканців Запоріжжя, житло яких було пошкоджено внаслідок ракетного обстрілу. Розмір одноразової допомоги - 15 тисяч гривень. Звертатися необхідно до Департаменту соціального захисту населення. Вся необхідна інформація - за посиланням на їхньому офіційному сайті», - повідомили у міськраді.

Водночас обласна влада наголошує, що російська армія вперше завдала удар керованими авіаційними бомбами по центру Запоріжжя.

«Що це означає для мешканців? Треба бути ще обачнішими під час повітряних тривог: перебувати в укриттях, а якщо це неможливо – дотримуватися правил двох стін; уважно слідкувати за повідомленнями на офіційних джерелах інформації. Обласна та міська влада робитимуть все можливе, щоб Запоріжжя стало якомога безпечнішим», - сказав Іван Федоров, голова Запорізької ОВА. 

Оновлено о 18:06:

Внаслідок нічної атаки по місту кількість травмованих збільшилася до 22 людей: 13 жінок, 7 чоловіків та двоє неповнолітніх дітей. Надзвичайники врятували 27 мешканців міста. У лікарні залишаються дві жінки, стан яких медики оцінюють як середньої тяжкості.