Шелтер матері й дитини запрацював у селищі Балабине Кушугумської громади. Стару нежитлову будівлю перетворили на комфортну й сучасну зону проживання.

Ідея створення цього шелтеру належить Інні та Олегу Політови, які також мають статус ВПО. А ще вони засновники благодійного фонду «Шлях додому», який допомагає людям, які опинилися у складних обставинах через війну.

«Вони звернулися до Кушугумської селищної ради з ідеєю створення притулку для матерів та дітей. Разом з місцевими організаціями та благодійниками вони зробили це можливим, — повідомляють на сторінці «Асоціація шелтерів Запоріжжя». — Від сьогодні цей шелтер зможе прийняти жінок з дітьми, надаючи їм безпеку та тепло. Цей притулок - це не лише будівля, це місце, де кожна мати з дитиною відчує себе захищеною та в безпеці. Це місце, де завжди будуть люди, готові допомогти та підтримати».

На своїй сторінці Інна Політова висловила всім подяку за допомогу у відкритті шелтора.

«Немає нічого неможливого якщо ти віриш у те, що ти робиш. Ми віримо, що добра в світі набагато більше, ніж зла і в те, що доброта починається з кожного з нас», — написала Інна.