Родинам 11 полеглих військовослужбовців передали державні нагороди. Вручив їх голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Командування 23 окремої бригади охорони громадського порядку "Хортиця" НГУ, 15 бригади оперативного призначення ім. Героя України лейтенанта Богдана Завади НГУ спільно з головою Запорізької обласної адміністрації Іваном Федоровим висловили слова вдячності, співчуття та підтримки родинам загиблих героїв й урочисто передали почесні відзнаки.

Як повідомляє ться на фейсбук-сторінці 23 бригади ОГП "Хортиця", за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові Указом Президента України, орденом "За мужність" III ступеня нагороджені (посмертно):

  • сержант Полозун Павло Романович
  • молодший сержант Бурмагін Кирило Юрійович
  • молодший сержант Остопарченко Євген Євгенович
  • старший солдат Матюхін Микита Володимирович
  • солдат Ігнатченко Вадим Сергійович
  • солдат Кіяшко Іван Олександрович
  • солдат Патей Артем Анатолійович
  • солдат Руденко Костянтин Олександрович
  • солдат Рябенко Єгор Олександрович.

За безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, у здійсненні заходів із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з широкомасштабною збройною агресією рф проти України, відзнакою Президента України "За оборону України" нагороджений (посмертно) Герой України полковник Апухтін Дмитро Олександрович, який загинув у Маріуполі у березні 2022 року.

На честь заступника командира 23 бригади ОГП "Хортиця" у Запоріжжі названа вулиця у Вознесенівському районі (колишня Матросова).

За особисту мужність, відвагу і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові, розпорядженням Кабінету Міністрів України Почесною грамотою Кабінету Міністрів України нагороджений (посмертно) молодший сержант Алутін Дмитро Геннадійович.

"Подвиги ваших рідних не будуть забутими. Ми маємо пам'ятати кожну родину, кожного захисника. Дякую вам за вашу силу та стійкість", - звернувся до сімей Іван Федоров.

Як інформує сайт Запорізької ОДА, серед тих, кому передали нагороду, і пані Лілія. Її син Артем відзначений орденом "За мужність" ІІІ ступеня посмертно.

"Мій син завжди був веселий, всім допомагав.

Він дуже любив історію України і пішов до військкомату 28 лютого 2022 року. Він не міг туди не піти. Служив штурмовиком. Йому на той момент було 18 років. Я бачила його останній штурм, це дуже важко дивитись.

Мені здається, що він завжди зі мною та допомагає мені. Я його дуже люблю. Він мій єдиний син, єдина дитина", - розповіла мати загиблого військовослужбовця.

Фото: Запорізька ОДА