З нагоди Дня Незалежності президент України  Володимир Зеленський видав указ про відзнаку державними нагородами та почесного звання українців, які зробили вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя та за сумлінне виконання професійного обов’язку.

Серед нагороджених четверо мешканців Запорізької області, зокрема двоє з Оріхівського району.

Відповідно до указу звання «Заслужений працівник сільського господарства України» було присвоєно Валентині Герман, головному агроному товариства «Аврора» Дане підприємство зареєстровано у селищі Широке. Основний вид діяльності підприємства - вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур.

Також звання «Заслужений працівник сільського господарства України» було присвоєно та Олександру Фомічову, трактористові-машиністу сільськогосподарського виробництва фермерського господарства «Корнієнко М.С.». Дане підприємство було зареєстровано в селі Ясна Поляна Оріхівського району. Основний вид діяльності підприємства - вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур.

Також державні відзнаки отримали двоє запоріжців. Івану Забєліну, завідувачу відділення комунального некомерційного підприємства «Запорізька обласна клінічна лікарня» присвоїли звання «Заслужений працівник охорони здоров’я України».

Медаллю «За працю і звитягу» нагородили Михайла Куріпку, начальника дільниці КП «Водоканал» у Запоріжжі.