З 427 створених “Пунктів незламності” 49 працюють цілодобово, повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації. Вони оснащені альтернативними джерелами енергії та забезпечені запасами питної води, харчів тривалого зберігання й медикаментів. Вони також мають спальні місця та кімнати для відпочинку, що особливо важливо для матерів із дітьми, людей похилого віку та осіб з інвалідністю. 

Один із таких пунктів розташований у Вознесенівському районі Запоріжжя. Він може одночасно вмістити до 12 осіб і пропонує все необхідне: ліжка для відпочинку, мікрохвильову піч для розігріву їжі, запаси води й харчі, а також засоби гігієни.

“Наш Пункт незламності працює 24/7. Якщо в людини виникає необхідність, вона може до нас звернутися. Тут можна зарядити гаджети, отримати доступ до інтернету, випити чай чи каву”, – зазначає Павло, працівник пункту.

Ще один осередок безпеки в Олександрівському районі Запоріжжя розрахований на 16 осіб. Він має бензиновий генератор, електричні конвектори для обігріву в зимовий період, а також доступ до інтернету й зарядні пристрої для гаджетів. В пункті також наявні аптечки для надання невідкладної медичної допомоги.

Відзначимо, що “Пункти незламності” не є аналогом укриттів. Перш за все вони призначені для нетривалого перебування під час перебоїв з електропостачанням. У разі надзвичайної ситуації протягом двох годин в регіоні додатково буде розгорнуто 334 такі пункти. 

Для отримання інформації про найближчий “Пункт незламності” звертайтеся за телефонами:

  • 0 800 503 508 (Запорізький обласний контактний центр);
  • 15-80 (Запорізький міський контакт-центр);
  • 102 (Національна поліція Запорізької області).