На найближчому засіданні Запорізького виконкому розглянуть проєкт рішення про повернення платного проїзду в електротранспорті. Відзначмо, що рішення про скасування платного проїзду в трамваях та тролейбусах було прийнято 24 лютого 2022 року.

Рішення про повернення платного проїзду пов’язано з тим, що наразі вичерпані всі ресурси міської ради та КП «Запоріжелектротранс» аби забезпечити роботу комунального громадського транспорту. Крім того, через відсутність коштів на ремонт рухомого складу на маршрутах працює менше електротранспорту ніж до війни. Також у підприємства є значна кредиторська заборгованість за придбані запчастини. Якщо ситуація не зміниться, то стан транспорту буде погіршуватися.

- Підприємство «Запоріжелектротранс» має отримати можливість заробляти додаткові гроші за рахунок своєї діяльності. Щоб не вдаватися до підвищення вартості проїзду у комунальних автобусах, відновити платний проїзд в електротранспорті, - кажуть в міській раді.

У разі затвердження рішення проїзд в тролейбусах, трамваях та автобусах коштуватиме 10 грн (тобто, вартість проїзду в автобусі знизять на 2 грн).

Пасажири пільгових категорій, як і раніше, зможуть безкоштовно користуватися комунальним громадським транспортом. Серед них - ветерани війни, ветерани військової служби, учасники бойових дій, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, інваліди, пенсіонери за віком, діти до 7 років, діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних сімей, діти-інваліди, постраждалі учасники Революції Гідності та низка інших категорій.