Починаючи з 15 червня, обласний краєзнавчий музей щосуботи запрошує маленьких та дорослих гостей на "Музейні канікули"

. "Розпочалися літні канікули і щоб дітям було цікаво завітати до музею, ми започаткували у себе "Музейні канікули", - розповідає заступниця директора музею Вікторія Водоп'ян. - Тематика заходу міняється, тому що чергують різні наукові співробітники. Вони пропонують лекції, інтерактивні ігри, різноманітні майстеркласи.

Цієї суботи відбудеться інтерактивна лекція про українські народні музичні інструменти. Познайомимося з ними, послухаємо як звучать бандура і тулумбаси, з якими зможемо зробити селфі! Якщо хтось вмітиме грати на цих інструментах, запропонуємо зіграти. Уявляєте? Зіграти на музейних експонатах!"

Це вже третій захід, який буде проведено у рамках "Музейних канікул". Під час першого відвідувачів знайомили з метеликами Запорізького краю, показували, які є в музеї, в експозиції. А потім малеча виготовляла їх на майстер-класі.

Минулої суботи у музеї провели захід "Що в твоєму смартфоні?", під час якого діти дізналися, чим ми користувалися до появи мобільних телефонів. Їм показували маленький телевізор, радіо тощо.

"Було дуже цікаво, напевно, ще його повторимо", - ділиться Вікторія Вікторівна.

У першу суботу липня заняття з юними археологами проведе Зоя Попандопуло - історик, археолог. Більше 40 років Зоя Харитонівна працює в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї. Нині очолює в музеї відділ історії краю. Автор численних наукових і науково-популярних публікацій на тему археології та історії Запорізького краю. Член редакційної ради видання "Музейний вісник".

Ще через тиждень захід у рамках "Музейних канікул" буде присвячений державним символам, він проводитиметься напередодні Дня Державності.