29 червня о 17:40 російські війська завдали удару по Вільнянську.  Через декілька хвилин ворог цинічно вдарив повторно.

Як повідомила пресслужба Головного управління ДСНС в Запорізькій області, станом на 20 годину загинуло 7 людей, з них - 2 дітей та 18 осіб,у т.ч. 4 дітей, травмовано.

Сталося загоряння декількох транспортних засобів. Пошкоджені житлові будинки, крамниці, громадські будівлі, обʼєкт критичної інфраструктури та транспортні засоби.

"Рятувальники проводять пошуково-рятувальну операцію та ліквідовують займання будівель і автомобілів.

На місці працює штаб з ліквідації наслідків обстрілу та мобільна оперативна група ДСНС. На ліквідацію наслідків обстрілу від ГУ ДСНС задіяно 50 рятувальників та 9 одиниць техніки", - говориться у повідомленні.

У ВІльнянську побував голова Запорізької ОДА Іван Федоров, який на місі влучання ворожих ракет поспілкувався з рятувальниками та поліцейськими.

"Невеличке, але таке затишне до повномасштабного вторгнення містечко Запорізької області. Вже понад два роки Вільнянськ та його мешканці потерпають від постійних російських обстрілів. І сьогоднішній день не виключення. На жаль. Удар по центру міста".

Виїхав на місце, провів нараду, всі служби працюють, лікарі надають допомогу.

На цей час є інформація про 7 загиблих мешканців. Допомогу у лікарні отримало 20 осіб. В стаціонарі знаходиться 7 людей. З них 4 дорослих та 1 дитина у тяжкому стані", - інформує очільник обласної військової адміністрації у своєму телеграм-каналі.

Місцеві мешканці розповіли журналістам, що у центрі міста, куди прилетіли російські ракети, святкували випускний. Від будівлі кафе, кажуть, не залишилося нічого.

Трохи спала спека і вільнянці вийшли на прогулянку, зробити закупи в магазинах. Для декого з містян, на жаль, цей суботній день став останнім в житті.

Трагедію у Вільнянську вже прокоментував Президент України Володимир Зеленський: "Семеро людей, серед них дві дитини, убиті російським ракетним ударом по Запорізькій області. Мої співчуття всім, хто втратив рідних. Станом на зараз відомо про одинадцятьох поранених – троє з них діти. Усі служби на місці та допомагатимуть максимально. На жаль, кількість постраждалих іще може зрости...

Наші міста й громади щоденно потерпають від таких російських ударів. Але є способи це подолати: знищувати терористів там, де вони є, знищувати пускові установки російських ракет, бити справді далекобійно та збільшувати кількість сучасних систем ППО в Україні.

Я дякую всім партнерам, які допомагають. І рішення, яких ми потребуємо, треба прискорити. Будь-яке затягування з рішеннями в цій війні означає втрату людських життів".

Офіційно

О 19:46 надзвичайники ліквідували загоряння будівель і автівок на місці ворожих ударів у місті Вільнянськ. Гасіння відбувалося в двох місцях одночасно: двоповерхової будівлі і прибудови, крім того поряд розташованих автівок, на площі 300 кв.м та двох одноповерхових будівель на площі 150 кв.м. Пошуково-рятувальні роботи завершено.

Попередньо, загинуло 7 людей, з них - 2 дітей та 31 особа, з них 8 дітей, травмовано.