Ще одну толоку провели на Хортиці волонтери організації UAnimals та небайдужі запоріжці.

Її частиною став безпековий інструктаж, проведений фахівцями Головного управління ДСНС України у Запорізькій області, та лекція про поводження з вибухонебезпечними предметами.

"Більше 70-ти учасників протягом декількох годин прибирали тисячі пластикових пляшок (близько 25 м3), які недбайливі громадяни залишають у місцях свого відпочинку і які хвилі принесли до берегів острову. Вони будуть перевезені до відповідного підприємства для переробки.

Захід у рамках третього Всеукраїнського маршу прибирання пройшов надзвичайно активно та результативно. Головним натхненником акції стала виконуюча обов'язки міського голови Регіна Харченко. Заданий темп дозволив очистити достатньо велику частину заповідника. Також міська влада Запоріжжя забезпечить вивіз сміття, що не підлягає переробленню.

Сьогодні тваринам на острові стане набагато зручніше та безпечніше. Сама Хортиця зітхне з полегшенням. І обов'язково віддячить кожному, хто долучається до важливої справи з її збереження, своєю красою і силою.

Виховуючи в собі дбайливість, відповідальність та небайдужість і кожен з нас беззаперечно стає чистішим", - зазначила пресслужба Національного заповідника "Хортиця".

Організація Uanimals, яка займається порятунком довкілля і тварин, своєю чергою повідомляє, що до Маршу прибирання долучилися 300 волонтерів і волонтерок.

Спільними зусиллями вдалося зібрати 15 тонн сміття з пʼяти заповідних локацій. Згодом це сміття вирушить на переробку.

"Не втомлюємося дякувати усім, хто був цієї суботи з нами. Багато людей долучилися до прибирання, бо почули про нього від друзів чи побачили допис про прибирання у знайомих на сторінці. Це вкотре доводить — репости важливі", - зазначили в організації.

Фото: Національний заповідник "Хортиця" і Uanimals