Впродовж 28 липня вздовж всієї лінії фронту відбулось 128 бойових зіткнень частина з них на Оріхівському та Гуляйпільському напрямках, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

Російські військові вчора завдали авіаційні удари у районах Лобкове та Кам’янське Запорізької області.

«Росіяни випустили понад 50 некерованих авіаційних ракет у бік Лобкового і Кам’янського», - повідомляли у Генштабі.

Загалом впродовж неділі відбулося чотири бойових на Гуляйпільському та Оріхівському напрямках, де ворог і надалі намагається вибити українські підрозділи з позицій.

«Відбулося чотири бойових зіткнення в районах Гуляйполя, Малої Токмачки, Новоданилівки та Новоандріївки», - йдеться в повідомленні.

Водночас наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці, виснажуючи ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Сил оборони завдали 5 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також уразили 5 артилерійських систем, пункт управління БПЛА, об’єкт інфраструктури та склад збереження засобів МТЗ.

Загальні втрати ворога минулої доби становлять: 1310 осіб особового складу, 12 танків, вісім бойових броньованих машин, 74 артилерійських системи, дві РСЗВ, 39 БпЛА оперативно-тактичного рівня, одну крилату ракету, 62 автомобілі та 19 одиниць спеціальної техніки ворога.