Впродовж 31 липня ворог завдав 408 ударів з різного виду озброєння по 10 містам та селам Запорізької області. За даними запорізької ОВА, російська терористична армія завдала 2 авіаційні удари по Лобковому та 5 разів обстріляла з реактивних систем залпового вогню Малу Токмачку, Малинівку та Роботине.

176 артилерійських обстрілів окупанти завдали по території Біленького, Гуляйполя, Залізничного, Преображенки, Новоандріївки,  Роботиного, Малої Токмачки, Малинівки та Левадного.

Крім того, ворог 225 разів атакував безпілотниками Гуляйполе, Малу Токмачку, Левадне, Роботине, Малинівку та Новоандріївку.

Внаслідок артилерійського обстрілу Біленьківської територіальної громади поранення отримала 36-річна місцева жителька. Її госпіталізували.

«У Біленькому вибуховою хвилею та уламками снаряда було пошкоджено газопровід, внаслідок чого відбувся витік газу. На місці працювали відповідні профільні служби, пошкодження усунуто», - кажуть у Національній поліції Запорізької області.

Загалом впродовж минулої доби було зафіксовано 7 повідомлень про руйнування житла та об'єктів інфраструктури. За фактами збройної агресії армії рф поліцейські зібрали доказові матеріали та передали до СБУ в Запорізькій області для відкриття кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.