Військові російської терористичної армії не припиняють атакувати прифронтові міста та села. Зокрема, 5 червня ворог з артилерії обстріляв Оріхів. Не припиняють російські військові й масовані атаки Малої Токмачки. Вчора селище в черговий раз обстріляли з РСЗВ, артилерії та атакували безпілотниками.

Загалом впродовж середи ворог завдав 364 удари по 11 населеним пунктам Запорізької області. Як повідомив Іван Федоров, очільник Запорізької ОВА, вчора ворог знову завдав авіаційний удар по Новому Запоріжжю. Крім того, 18 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню Роботине, Малу Токмачку, Левадне, Малинівку, Новоандріївку. 

Артилерійським вогнем ворог накрив Гуляйполе, Оріхів, Малу Токмачку, Новоандріївку,  Роботине, Левадне, Малинівку та Приморське.

Також вчора російські окупаційні війська 125 разів атакували безпілотниками різної модифікації Запоріжжя, Гуляйполе, Залізничне, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Новоандріївку.

В результаті влучань російських снарядів велика кількість домоволодінь знищена вщент, повідомили у Нацполіції Запорізької області. Ще в частині будинків побиті дахи, двері та вікна, на прибудинкових територіях пошкоджені господарські будівлі й гаражі. 

За всіма фактами воєнних злочинів РФ правоохоронці провадження ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.