У Запорізькій обласній філармонії відбувся благодійний концерт за участю дитячого симфонічного оркестру «СимфоKIDS», муніципального камерного хору і солістів.

Відвідувачі мистецького заходу могли задонатити кошти на підтримку 15 бригади оперативного призначення НГУ імені Героя України Богдана Завади “Кара-Даг” — у скриньку, яка знаходилася біля входу в концертну залу, або перейшовши за QR-кодом.

У програмі прозвучали українські хіти минулого сторіччя (в інструментальне попурі, зокрема ввійшли “Ясени”, “Черемшина”, “Розкажи мені” та інші)  та сучасні, які народжені під час повномасштабної війни. Публіка почула оркестрові версії та хорове виконання творів з репертуару гуртів “ТІК”, “Антитіла”, “Воплі Відоплясова”, “Океан Ельзи”, “Скрябін”, “Скай”, Ніни Матвієнко, Jerry Heil, Тараса Петриненка, Макса Барських та інших виконавців. Автор аранжувань — В’ячеслав Тодика.

Із оркестром (диригент - лауреат міжнародних конкурсів Дмитро Мітнік) виступили муніципальний камерний хор під керуванням Оксани Братцевої, учасники вокальної студії «Lira Stydio»  Анна Піка і Андрій Марусик  (керівник Інна Ганжа) та солісти мистецьких шкіл Анна Кашубіна (ДМШ №7) і Макар Сапожніков (ДШМ №1).

Спеціальні гості –  відомі співаки, учасники вокального шоу “Голос країни” (12 сезон)  Михайло Герасимчук та Sabina Safarli, які заспівали дуетом. Вхідним квитком на концерт був донат   від 100 грн.  

Зі словами вдячності до присутніх звернувся офіцер 15-ї бригади оперативного призначення імені Героя України Богдана Завади «Кара-Даг», депутут Запорізької міської ради  Андрій Согорін, який подякував юним талантам за підтримку  і вручив прапор легендарної бригади Національної Гвардії України диригенту  дитячого симфонічного оркестру «СимфоKIDS» Дмитру Мітніку.   

Організатори заходу щиро подякували колективу філармонії та особисто очільнику колективу, заслуженому працівнику культури України Ірині Конаревій і директору-розпоряднику, заслуженому працівнику культури України Тетяні Тіліс за багаторічну творчу співпрацю та підтримку у проведенні концерту.

Після закінчення концерту ведуча оголосила суму, яку вдалося зібрати — 17000 гривень. І підкреслила, що можна продовжувати донатити. Її заклик небайдужі запоріжці почули - як зазначається на фейсбук-сторінці  15-ї бригади оперативного призначення імені Героя України Богдана Завади «Кара-Даг», «дитяча творчість зібрала 19 тисяч гривень».

«Гроші підуть на підтримку гвардійців, які зараз воюють на Запорізькому напрямку. Своєю чергою  колектив закладу позашкільної освіти «Центр творчості дітей та юнацтва Олександрівського району» долучився до збору на засоби РЕБ для танкової роти 15 бригади НГУ. Загальними зусиллями колективу та учнів Центру зібрано 25 тисяч гривень.

Гвардійці щиро дякують маленьким запоріжцям та їхнім наставникам за підтримку. Разом – до Перемоги!», -  говориться у повідомленні.

Фото: Запорізька обласна філармонія