До 30 вересня триває набір до гуртків ЗПО "Міський Палац дитячої та юнацької творчості"

Як розповіла Новинам Оріхова директорка закладу позашкілля Людмила Маринюк, зараз у палаці 63 гуртка, у яких займається 2055 дітей.

Щороку у вересні у цьому закладі позашкільної освіти проводили День відкритих дверей, під час якого юні запоріжці та їх батьки знайомилися з діяльністю Палацу, гуртками і студіями, які тут відкриті.

Але зараз будівля знаходиться на реконструкції, гуртки розмістили на різних локаціях - у школах, бібліотеках, гуртожитках, тому День відкритих дверей замінили заходом "PRO START", який провели у Незламному хабі "Орбіта" спільно з Запорізьким обласним центром зайнятості.

"Велика місія позашкілля - допомогти дитині визначитися з майбутньою професією, - зазначила Людмила Маринюк. - Ми ж не тільки співаємо, танцюємо, у нас гуртки працюють по восьми напрямам, зокрема, є технічної направленості.

Багато наших випускників йдуть вчитися по професії, з якою познайомилися у Палаці дитячої та юнацької творчості.

Захід вирішили провести з обласним центром зайнятості, щоб дати можливість дітям і їх батькам ближче познайомитися з можливостями цієї структури, Адже працівники служби зайнятості займаються не тільки працевлаштуванням безробітних, у них є дуже багато програм і кадрових пропозицій, які допоможуть  бути більш конкурентноспроможними на ринку праці.

Директорка Запорізького обласного центру зайнятості Зінаїда Бойко також наголосила на важливості колаборації з Міським палацом дитячої та юнацької творчості.

"Ми скористалися нагодою звернутися до молоді і запропонувати вихованцям закладу позашкільної освіти свої послуги, - зазначила Зінаїда Михайлівна. - У першу чергу - це, звичайно, послуги з профорієнтації, адже вибір професії починається ще з дитинства. Сподіваємося плідно попрацювати!

Сьогодні служба зайнятості пропонує широкий спектр послуг з профорієнтації, у тому числі з застосуванням сучасних методик.

Ми допомагаємо людям визначитися зі справою життя. До того ж, ми враховуємо реальні потреби ринку праці, аби люди потім легко і швидко знаходили роботу. Традиційно попитом користуються робітничі спеціальності, які, до речі, добре оплачуються.

На відвідувачів PRO START чекало чимало активностей: це - оглядові платформи, інформаційні сесії з подробицями щодо затребуваних вакансій та воркшопи, а також виставка робіт юних митців і чудовий концерт.

Бажаючі мали змогу обрати гурток чи студію до душі та одразу ж отримати всю необхідну інформацію щодо навчання, дізнатися про них більше на ознайомчих локаціях, поспілкуватися з педагогами.

А батьки мали і нагоду проконсультуватися у спеціалістів служби зайнятості щодо працевлаштування, зміни професії чи отримання грантів для створення власного бізнесу.

На вуличному майданчику працювала локація «Арт-толока», де можна було придбати поробки вихованців Палацу. Отримані кошти підуть на потреби ЗСУ.

Серед послуг служби зайнятості:

  • профінформування
  • профконсультування
  • професійний відбір
  • професійна діагностика

Тільки цифри

З початку року Запорізький обласний центр зайнятості надав 29400 профорієнтаційних послуг. Із них майже 6700 - вимушено переселеним особам, 3500 - молоді до 35 років, 2010 - особам з інвалідністю.

Фото авторки і з сайту Міського Палацу дитячої та юнацької творчості