Співробітники СБУ затримали двох братів, які працювали на російське ФСБ. Один з затриманих – механік верстатів одного з промислових об’єктів «Мотор Січі». Чоловіки потрапили в поле зору російських спецслужб через свого батька – ідейного рашиста, що мешкає на тимчасово окупованій частині Запорізької області.

Російські військові планували здійснити прицільні ракетні удари по оборонних об’єктах Запоріжжя. Для цього окупантам потрібні були координати цехів «Мотор Січ» та ще одного машинобудівного заводу. Зокрема, загарбників особливо цікавили передислоковані після початку війни локації конструкторських бюро та виробничих потужностей. Там виготовляли авіадвигуни для бойових гелікоптерів та безпілотників.

Зрадник фіксував на гугл-мапі розташування виробничих цехів та складів з готовою продукцією. Цю інформацію чоловік мав передати російським спецслужбам через свого безробітного брата, мешканця обласного центру.

Чоловіків затримали перш ніж вони встигли передати отримані дані. Наразі вони під вартою. Їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 «Державна зрада вчинена в умовах воєнного стану» КК України. Зловмисника загрожує довічне ув’язнення.

Також Служба безпеки провела комплексні заходи, щоб убезпечити потужності оборонно-промислового комплексу України.