Запорізький ІТ-фахівець працював на кадрового співробітника головного управління генштабу збройних сил рф. За вказівками окупантів він облаштував у своїй квартирі «спостережний пост», встановивши в оселі багатоповерхівки придбаний тактичний бінокль з великою кратністю, далекомірною сіткою та компасом.

За допомогою спецоптики російський агент сподівався виявити позиції ППО та української артилерії, зокрема реактивних артсистем HIMARS.

Крім того, чоловік відслідковував маршрути руху українських військових колон та розташування укріпрайонів Сил оборони.

Отримані данні він передавав через анонімний чат-бот своєму куратору аби російські загарбники здійснювали ракетно-дронові удари по прифронтовим населеним пунктам Запорізької області.

Служба безпеки завчасно викрила і затримала ворожого поплічника. Під час санкціонованого обшуку у нього вилучили оптику та мобільний, який використовувався у злочинній діяльності.

Нині затриманий під вартою і йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 114-2 «Несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України» Кримінального кодексу України. Фігуранту справи загрожує до 8 років ув’язнення.