Проросійському пропагандисту з ТОТ повідомлено підозру в ще одному злочині проти основ нацбезпеки України

Служба безпеки повідомила чергову підозру у злочинах проти національної безпеки "рупору" російської пропаганди, завзятому пропагандисту "руського міра", колишньому запоріжцю володимиру рогову, який зараз мешкає в окупованому Мелітополі. Про це повідомляє УСБУ в Запорізькій області.

"Колишній "будівельник "новоросии" зараз позиціонує себе військовим експертом та публічно виправдовує війну рф проти України та воєнні злочини рашистів.

З початком широкомасштабного вторгнення рогов перепрофілювався на пропагандиста, та бере активну участь в інформдиверсіях проти України. Для цього фігурант створив власний Telegram- канал, з аудиторією в понад 100 тисяч підписників. Там він розповсюджує матеріали, у яких містяться публічні заклики до вчинення дій направлених на зміну меж території та державного кордону України, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, заперечення тимчасової окупації частини території України.

У своїх дописах він намагається дискредитувати українських захисників та героїзує окупаційні угруповання країни-агресора. Також колаборант дискредитує органи влади України та закликає своїх дописувачів допомагати військам «визволителів» врятувати український народ від "бандерівців" та "нацистів".

Крім того, за завданням спецслужб рф через власний Telegram- канал він закликає місцевих мешканців надавати йому інформацію щодо місць дислокації збройних Сил України, військової техніки і зброї на Запорізькому напрямку.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили про підозру зраднику за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та чч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Викриття зрадника здійснювали співробітники СБУ в Запорізькій області під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури", - інформує пресцентр УСБУ..

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

В тему

Вже має один вирок

У серпні 2023 року володимир рогов був засуджений за свою антиукраїнську діяльність до 15 років позбавлення волі.

Як зазначав тоді пресцентр УСБУ в Запорізькій області, рогов ще у 2014 році добровільно перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з окупантами. А з початком активної фази війни вирішив "підняти ставки" та з новою силою почав поширювати фейки про хід так званої "сво" та суспільно-політичної ситуації в Україні.

"З початком окупації південних регіонів Запорізької області рогов оголосив себе членом "главного сонета военно-гражданской администрации" маріонеточних структур Запорізької області.

Вторгнення російських військ в Україну, прихильник політики путіна сприйняв як шанс реалізувати власні амбіції та активізував свою діяльність. Прибувши з pосії до Мелітополя, він направив свої зусилля на розповсюдженя брехливих прокремлівських наративів.

На власному телеграм-каналі рогов критикував чинну українську владу, схвалював проведення так званої "спецоперації" в Україні, підтримував російських "асвабадителей" і дії бойовиків днр/лнр.

Також колаборант дискредитував органи влади і Збройні Сили України та закликав своїх дописувачів допомагати військам "визволителів" врятувати український народ від "бандерівців та нацистів".

Крім того, за завданням спецслужб рф він вербував місцевих мешканців, які володіють, мають доступ або можуть отримати відомості щодо місць дислокації збройних формувань України, військової технікиі зброї на Запоріжжі.

Також він вів активну волонтерську діяльність з допомоги окупантам. Через власний телеграм-канал рогов оголосив про цільовий збір коштів для придбання та передачі засобів візуальної розвідки представникам держави-агресора.

На зібрані гроші, переважно російських дописувачів, придбав та передав представникам збройних формувань держави-агресора кілька одиниць безпілотних літальних апаратів.

На підставі зібраних доказів суд визнав володимира рогова винним у скоєнні державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану та у пособництві державі-агресору у формі добровільного збору та передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням окупанта", - йшлося у повідомленні.