Впродовж доби 14 серпня у результаті ворожих обстрілів виникло 8 пожеж - у Запорізькому, Пологівському та Василівському районах.

Як повідомляє пресслужба Головного управління ДСНС в Запорізькій області, у результаті масованих ворожих обстрілів у селі Преображенка Пологівського району рятувальники ліквідували загоряння 6 житлових будинків, 24 надвірних споруд, 4 гаражів, 11 господарчих споруд на загальній площі понад 1700 кв.м.

Зокрема, на території одного із приватних домоволодінь сталося руйнування житлового будинку. Надзвичайники врятували з-під завалів одну людину. Її передали медикам для подальшої госпіталізації.

У місті Оріхів горіли житловий будинок та надвірна споруда на загальній площі 130 кв.м. У Гуляйполі рятувальники ліквідували загоряння господарчої споруди на площі 7 кв.м.

У селищі Степногірськ внаслідок військової агресії травмувалося двоє жінок та двоє чоловіків. Постраждалих госпіталізували до лікувальних закладів.

Загалом у Василівському районі горіло два житлових будинки та господарчі споруди на загальній площі 170 кв.м.

  • 14 серпня сапери ДСНС знищили одну одиницю уламково-фугасного касетного елементу боєприпасу від реактивної системи залпового вогню Ураган та один вибуховий пристрій, виявлені у населених пунктах Запорізького району
  • . Для забезпечення побутових потреб населення у прифронтових населених пунктах співробітники ДСНС підвезли 34 тонни технічної та близько 10 тонни питної води.
  • Всього від ГУ ДСНС залучалося 39 одиниць техніки та 141 рятувальник.