В етері телемарафону Іван Федоров, очільник Запорізької області повідомив, що з одного з населених пунктів Оріхівської громади вони рекомендують виїхати. Цей населений пункт знаходиться за 3-5 кілометрів від лінії фронту і потерпає від регулярних обстрілів російської армії. Попри численні удари там досі мешкає близько 60 людей.

«Потроху звідти люди виїжджають. По одні чи дві люди евакуаційні групи вивозять мешканців, які погоджуються виїхати», - сказав Іван Федоров.

Що стосується евакуації безпосередньо з Запоріжжя та більш безпечних населених пунктів Запорізької області, то нині масової евакуації та бажаючих виїхати немає. Проте з одного з залізничних вокзалів Запоріжжя, щодня вирушають до Львова та Хмельницького два безкоштовних евакуаційних потяги. Але наразі попит на ці потяги невеликий, але всі, хто бажає виїхати, мають таку можливість.

Нагадаємо, всі охочі виїхати з прифронтових населених пунктів можуть звернутися на «гарячу лінію» Координаційного гуманітарного центру - 0 800 339 291.

Або до евакуаційних груп Національної поліції України:

  • для жителів Пологівського району – 050-272-72-76;
  • для жителів Василівського району – 097-826-20-02.

Під час евакуації люди отримують всю необхідну допомогу - фінансову, гуманітарну і соціальну.