Двоє мешканців сусідньої області приїжджали до Запоріжжя і винаймали житло подобово, поки шукали жертву. Після скоєння злочину — зникали.

17-річна дівчина та 26-річний чоловік представили пенсіонерці з Шевченківського району Запоріжжя волонтерами відомої міжнародної організації й запропонували продуктовий набір у якості допомоги. Для його отримання 83-річна запоріжанка мала написати заяву. Власне, так зловмисники й потрапили до квартири жінки.

Поки дівчина відвертала увагу пенсіонерки на кухні, її спільник шукав цінні речі та гроші в кімнатах. Коли чоловік не знайшов заощаджень, зловмисники вдались до запасного плану – запропонували пенсіонерці 500 грн грошової допомоги. Жінці передали купюру номіналом 1000 грн та попросили решту. Коли бабуся діставала гроші, чоловік з’ясував, де вона ховає свої заощадження й вкрав всі збереження. Коли «волонтери» пішли жінка виявила зникнення 74 500 грн.

Оперативники затримали крадіїв по «гарячим слідам» і вилучили речові докази.

Встановлено, що пара причетна ще до 2 аналогічних злочинів у Запорожжі. У пенсіонерів вони вкрали ювелірні вироби на 48 тис. грн.

Крім того, встановлено, що чоловік перебуває під заставою за скоєння аналогічного злочину в сусідній області.

Слідчі вже повідомили зловмисникам про підозру в скоєнні крадіжки. Їм загрожує до 8 років ув’язнення.