У Запоріжжі внаслідок російських обстрілів частково зруйновано 12 багатоквартирних будинків. Наразі триває активне відновлення 10 будинків. Один з них на вул. Незалежної України, 80/Якова Новицького, 3. Тут мають повністю відновити 2 вщент зруйнованих під’їзди, відремонтувати покрівлі, квартири та сходові клітини, замінити інженерні мережі та провести благоустрій прилеглої території.

Наразі на об'єкті працює бригада з 40 будівельників. В планах завершити ремонт до кінця 2024 року.

— Загальна будівельна частина вже виконана майже на 90%. Залишилось встановити перекриття плитами та обладнати дах. В трьох квартирах вже завершено роботи, 10 – на фінішній прямій, у 20 – триває демонтаж, – зазначив представник підрядної організації.

— Ми всі об’єднані однією метою – до кінця року завершити всі 10 об’єктів, на яких нині ведеться будівництво, – повідомив Іван Федоров.

Посадовець зазначив, що в обласної влади амбітна мета: цьогоріч завершити реконструкцію і тих двох будинків, на яких роботи ще не розпочались.

— Плануємо в цьому ж році провести відновлення будинків на пр. Соборному, 44 та вул. Зестафонській, 8. Власники ж квартир по Зестафонській 8, які було повністю зруйновано, отримають сертифікати на придбання нового житла, – підсумував Іван Федоров.