36-річний громадянин РФ, який незаконно перебував в України, організував наркобізнес. Чоловік займався вирощуванням та виготовленням галюциногенних грибів з метою їх збуту через створений ними інтернет-магазин.

Двоє поплічників чоловіка займались поштовими відправками особливо небезпечних психотропів.

11 липня працівники поліції провели вісім санкціонованих обшуків за місцями мешкання спільників, під час яких виявили та вилучили «товар» на 500 тисяч гривень: близько 6 кг розфасованих псилоцибінові гриби, 23 ємності та 20 контейнерів, в яких вирощуються психотропні речовини, 310 грамів канабісу, 13 медичних шприців з прозорою рідиною, мобільні телефони, банківські картки, транспортний засіб, електронні ваги, паспорти з ознаками підробки, а також 8380 доларів та 80 000 гривень, ймовірно, здобуті злочинним шляхом. 

Організатора затримали правоохоронці та повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Діям його спільників остаточну кваліфікацію буде надано після проведення низки експертиз. На цей час підозрюваному обрану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.