Прифронтовий Оріхів понад два з половиною роки знаходиться під постійними ударами ворожих російських військ. Окупанти гатять з усього озброєння, що може долетіти до міста. «Міцний горішок» армія загарбників буквально стирає з лиця землі.

Попри регулярні обстріли в місті досі залишається близько 1000 людей. Рятувальники доставляють їм продукти, гуманітарну допомогу, а медичні розрахунки готові надати людям першу медичну допомогу.

«Рятувальники працюють пліч-о-пліч з жителями: гасять пожежі, доставляють гуманітарну допомогу і воду, рятують людей і тварин», - повідомили у пресслужбі ДСНС в Запорізькій області.

Також в Оріхові багато безпритульних котів та собак, за якими доглядають не тільки місцеві мешканці, але й рятувальники, які привозять корм наданий волонтерами та благодійними організаціями.

«Нещодавно евакуювали до Запоріжжя п'ять котів, адже кожне життя має значення», - зазначають надзвичайники.

Місцевий житель дякує рятувальникам за допомогу.

Нагадаємо, вчора поліцейські евакуювали з прифронтової Малої Токмачки, яку російська армія нещадно обстрілює, сімох мирних мешканців. Водночас запорізька обласна влада закликає виїжджати мирних мешканців з одного з населених пунктів Оріхівської громади через регулярні обстріли.