Правоохоронці затримали у Запоріжжі двох місцевих мешканців, які працювали на російських військових. Зрадники координували удари ворога по об’єктах військової та критичної інфраструктури регіону. Також відслідковували системи ППО, пункти дислокації Сил оборони та підприємства оборонно-промислового комплексу. Крім того, окупантів цікавили маршрути переправлення української зброї та боєприпасів на передову.

Одна з затриманих – співробітниця стратегічного оборонного заводу у Запоріжжі. Вона передавала ворогу інформацію про розташування цехів, де виробляють військову продукцію, а також звітувала про ракетні удари по підприємству, на якому працювала.

Другого російського агента правоохоронці затримали, коли він шпигував за підрозділами ЗСУ, що базуються у Запоріжжі. Для збирання даних фігурант не тільки обходив місто, а й «втемну» випитував потрібну йому інформацію під час побутових розмов зі знайомими.

В ході санкціонованих обшуків у фігурантів виявлено мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами роботи на ворога.

Наразі підозрювані перебувають під вартою без права внесення застави. Їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 «Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану» та ч. 3 ст. 114-2 «Несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ» Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.