Увечері 17 вересня військові російської армії завдали 8 ударів керованими авіаційними бомбами по Комишуваській громаді Запорізького району. Як повідомили у Національній поліції Запорізької області, росіяни вгатили по місцевості неподалік фермерського господарства, приватного підприємства, гаражного кооперативу та приватних домоволодінь.

За даними Запорізької обласної військової адміністрації, поранення отримали 5 мирних мешканців. Четверо з них відмовились від госпіталізації, а 71-річний чоловік з пораненнями шпиталізували.

На жаль, загинули двоє мирних мешканців. Наразі триває пошуково-рятувальна операція, під завалами ще можуть бути люди.

«Такого не було останні 4-5 місяців – ворог не обстрілював КАБами прифронтові населені пункти Запорізького району. Щонайменше 8 КАБів ворог випустив по території Комишуваської громади, яка знаходиться буквально за 15-20 кілометрів від Запоріжжя. Ворог поцілив по цивільній інфраструктурі, зруйнував будинки, поранив людей. Є вірогідність, що під завалами залишаються люди, продовжується операція з рятування, - повідомив Іван Федоров, голова Запорізької ОВА.

Іван Федоров також додав, що у мешканців прифронтових громад є лічені секунди аби добігти до укриття.

«Прифронтові населені пункти знаходяться від 2 км до 15 км від лінії фронту. Тож від повідомлення від Повітряних сил до «прильоту» по будинку є лічені секунди. Умовно це 20-30 секунд. Не більше», - сказав Федоров.