13 жовтня до Запоріжжя нарешті завітала кліматична осінь.

Вторгнення арктичного холодного повітря в тиловій частині циклону призвело до суттєвого похолодання, денна температура повітря знизилася з +23° до +13°.

Як повідомила Новинам Оріхова завідуюча сектором метеорологічних прогнозів Запорізького обласного центру з гідрометеорології Інна Лазарок, у вихідні збережеться некомфортна холодна дощова погода з температурою вночі 1-6° тепла, вдень 7-12°. А в понеділок, 21 жовтня, мінімальна температура повітря взагалі знизиться до 1° морозу.

"Але є і хороші новини – бабиному літу бути. З початком наступного тижня посилиться антициклон з півночі, 22 та 23 жовтня наш регіон буде перебувати у його центрі. Північний вітер вщухне, опадів не буде. І хоча вночі повітря буде вихолоджуватись до 1-6° тепла, вдень воно буде прогріватись до 13-18° тепла. І така погода, за попередніми розрахунками, збережеться до кінця жовтня.

Настала золота осінь - найкрасивіша пора року, а сприятливі погодні умови допоможуть насолодитись красою яскравих золотистих барв", - зазначила Інна Лазарок.

Цікаві факти

  • Цьогорічне літо - найдовше за останні тридцять років: 189 днів! Тобто тривало трохи більше ніж півроку!
  • А зимовий період тривав лише 25 днів. Найкоротша зима спостерігалась у 2020 році: 20 днів
    (за інформацією заступниці начальника Запорізького обласного центру з гідрометеорології Тетяни Сорокіної).