19 червня на позачерговій сесії Запорізької міської ради депутати затвердили зміни до Програми підтримки обороноздатності на 2024 рік.

Вони прийняли рішення додатково спрямувати 68,6 мільйона гривень дотації Запорізькій обласній державній адміністрації для надання допомоги ЗСУ.

"Кошти одразу підуть на закупівлю всього необхідного для захисників і захисниць", - прокоментувала рішення депутатів секретар міської ради Регіна Харченко.

А журналістам під час брифінгу очільниця Запоріжжя повідомила, що Запорізькій міськраді складніше закуповувати техніку для військових, тому кошти і передають ЗОВА - так буде оперативніше. Тим більше, що обласна адміністрація створила Раду оборони Запорізької області, у яку стікається вся інформація про потреби військових.

"У нас була проблема з тим, щоб оперативно забезпечувати потреби, про які нам говорять військові. В 2023 році була прийнята програма "Повітряна армія Запоріжжя", виділено 50 млн грн, але до квітня жодного дрона придбано не було.

На жаль, так склалося, що міська рада не налагодила оперативну та ефективну роботу із закупівлі необхідного забезпечення військових. Водночас ЗОВА вже купує їх десятками тисяч. Їм простіше це робити", - підкреслила Регіна Харченко.

Цьогоріч з міського бюджету на підтримку ЗСУ вже направлено 318,6 млн грн.

Фото: Запорізька міська рада