У суботу та неділю, 25 та 26 травня, військові російської терористичної армії завдали 838 ударів з різного виду озброєння по Запорізькій області.

На вихідних загарбники здійснили 315 атак безпілотниками, 41 удар із реактивних систем залпового вогню, 479 – з артилерії, 2 – з авіації та 1 ракетний. Під ворожим вогнем були - Запоріжжя, Мала Токмачка, Червонодніпровка, Гуляйполе, Новоандріївка, Роботине, Малинівка, Левадне, П'ятихатки, Приморське.

Ворожим вогнем зруйновані будинки мешканців Пологівського району та будинки на території садового товариства у Василівському районі. На щастя, обійшлося без жертв.

Крім того, у неділю близько 16:00 години ворог здійснив ракетний удар по Запоріжжю. Як повідомили у Запорізькій обласній прокуратурі, внаслідок влучання ворожої ракети зруйновано будівлю термінала.

На місцях обстрілів правоохоронці зібрали докази воєнних злочинів російських військових. За матеріалами слідчі відкрили провадження за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.