Минулий тиждень продемонстрував нам, що літо може бути не тільки спекотне та виснажливе, а й лагідне та комфортне

Літо перетнуло екватор і відступила неймовірна спека, від якої так потерпали мешканці Запоріжжя. Яку ж погоду найближчими днями прогнозують синоптики, розповідає завідувачка сектору метеорологічних прогнозів Запорізького обласного центру з гідрометеорології Інна Лазарок:

"Після виснажливої спеки температурний фон поступово знизився до кліматичної норми. І якщо денні температури сягали значень 30-32 градуси (що після 39 градусів не здається вже й спекою), то вночі зі зниженням температури до 17-19 градусів прийшла довгоочікувана прохолода.

На заміну антициклону, який блокував надходження більш прохолодного і вологого повітря, прийшов західний циклон. Повітряні потоки на висоті змінились на північно-західні, а з ними на більшу частину території Європи почало розповсюджуватися свіже атлантичне повітря.

У вихідні внаслідок посилення антициклону з заходу ненадовго повернеться спека. Денні температури сягнуть позначки 35 градусів, вночі до 23 градусів. Але з початком нового робочого тижня синоптична ситуація зміниться.

Погодні умови до кінця липня будуть формуватися під впливом північного циклону та пов'язаних з ним атмосферних фронтів. Тому, можливі короткочасні дощі з грозами, температура вночі 15-20 градусів, вдень 25-30 градусів.

Як розповіла Інна Лазарок, на початку серпня, за попередніми прогнозами, температурний фон суттєво не зміниться, лише 4-5 серпня місцями можлива сильна спека 35-38 градусів.

"Тож, зустрічаємо серпень та сподіваємось, що погодні умови все ж таки дадуть нам можливість в останній місяць літа насолодитись літніми погожими днями!", - зазначає завідувачка сектору метеорологічних прогнозів Запорізького обласного центру з гідрометеорології Інна Лазарок..