Останнім часом поширюються чутки про те, що російським загарбникам здадуть Запоріжжя, що обласний центр буде в оточенні загарбників, а також про повний блекаут в регіону.

Ці чутки — це російська інформаційно-психологічна операція (ІПСО), яку вони активно поширюють в різних месенджерах та соціальних мережах. Як зазначив Іван Федоров, очільник Запорізької ОВА, пік цього ІПСО був у першій половині березня, коли російські загарбники масовано завдавали удари по обласному центру. Такими інформаційними вкидами ворог намагається дестабілізувати ситуацію в Україні, посіяти паніку та викликати занепокоєння у людей, щоб внутрішні проблеми стали вагомішими за зовнішні.

«Щодня спілкуюся з військовими: немає жодних підстав говорити про те, що щось відбувається надзвичайне на території Запорізької області. Я думаю, що всі ці чутки і вся ця пропаганда має працювати для нас у зворотному напрямку. Ми маємо якомога більше допомагати нашим військовим, підтримувати різні військові частини, своїх рідних, друзів, близьких для того, щоб наші військові були вмотивовані, укомплектовані всім необхідним і, звичайно, зробили зовсім іншу картину для пропаганди ворога: звільняли наші населені пункти, що є критично необхідним як для мешканців Запоріжжя і Запорізької області, так і для всієї нашої держави», — підкреслив Іван Федоров.