Днями о 5 ранку до поліції надійшло повідомлення про підпал машини військового на вулиці Європейській у Запоріжжі. Орієнтування про осіб отримали усі поліцейські міста та вирушили на пошуки. Обстежуючи прилеглу територію, патрульні виявили підозрюваних.  

«Від громадян відчувався характерний запах бензину. Також у телефоні одного з громадян інспектори виявили відео, яке вказувало на його причетність до підпалу автомобіля», - повідомили у пресслужбі Патрульної поліції Запорізької області.

За попередніми даними Нацполіції, один з хлопців в Telegram отримав пропозицію заробітку – треба було знищувати машини військових та ТЦК. Потрібно було перейти за посиланням та діяти за інструкцією. Долучитися до «справи» неповнолітній запоріжанин запропонував своєму товаришу-однолітку і той погодився. Вони отримали вказівки від російського куратора та стали підшукувати відповідні авто.

Хлопці придбали легкозаймисту речовину, встановили потенційні цілі - два автомобілі на чорних номерах. Після погодження підпалу пікапів з російським куратором вони облили один позашляховик легкозаймистою речовиною та підпалили. Про виконану роботу палії не встигли відзвітувати, бо їх "на гарячому" затримали поліцейські.

Наразі зловмисники затримані. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру за ч. 1 ст. 114-1 «Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань», ч. 2 ст. 28 «Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією» Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує до 8 років ув’язнення.