Більше ніж в десяти змаганнях різного рівня, починаючи від світових і завершуючи всеукраїнськими, взяли участь цього року вихованці спортивного клубу «Спарта» з незламного Оріхова, релокованого до Запоріжжя.

Лише минулого травня четверо спортсменок клубу стали чемпіонками Європи та світу з греплінгу.

25 та 26 травня у Варшаві (Польща) вперше відбувся чемпіонат світу з  ADCC Grappling серед любителів, у якому взяли участь біля 700 спортсменів з усього світу. І серед цих учасників - наші   спортсменки з клубу «Спарта», які представляли команду Blakz Team Запоріжжя/Оріхів.

Всі чотири учасниці - Марія Клейн, Злата Клейн, Карина Колежук, Олександра Щербина -  стали світовими чемпіонками!

Вітаємо дівчаток, їхнього тренера Ахмеда Вікторовича Клейна, янгола-охоронця команди Юлію Павлівну Клейн з триумфальним результатом!

У клубі тренуються діти з тимчасово окупованих та прифронтових територій. Спортсменки, котрі взяли участь у світовій першості,  разом зі своїми родинами змушені були втікати від обстрілів з Донецької та Запорізької областей.  

Кожна спортсменка виступала у своїй віковій та ваговій категорії, і кожна виборола золото.

Мала честь сфотографуватися зі світовими чемпіонками з греплінгу на залізничному вокзалі Львова

У дванадцятирічної Карини Колежук  була лише одна суперниця – тринадцятирічна спортсменка з Литви. Перемогла Карина миттєво, провівши больовий прийом.

У групі  п’ятнадцятирічної Олександри Щербини її суперницями були греплінгістки з Словенії, Молдови та Італії.  Оріхів’янка провела два поєдинки:  перший з шістнадцятирічною спортсменкою зі Словенії (тривав 37 секунд та завершився больовим прийомом), фінальний – з шістнадцятирічною молдованкою. Наша спортсменка  перемогла за кількістю очків.

Найбільше суперниць було у групі тринадцятирічної Злати Клейн: троє польок, американка та італійка. Наша спортсменка зустрілася на татамі з польками. Перший бій тривав 30 секунд, півфінальний – 5 хв, фінальний 5 секунд. Два найкоротші поєдинки завершилися больовими прийомами.

Найстарша і найдосвідченіша представниця  оріхівського спортивного клубу сімнадцятирічна Марія Клейн виступала у групі «жінки +18». Її суперницями були 31-річна спортсменка з Австралії (представляла німецький клуб) та 18-річна полька. Шість хвилин тривав бій з представницею Польщі. Марія отримала перемогу за кількістю очків. А от у фіналі Марії знадобилося лише 44 секунди, аби змусити австралійку здатися.

Попереду у всіх чотирьох чемпіонок  -  світові чемпіонати з ММА в Узбекистані (серед дорослих) та в Абу-Дабі (серед дітей). Бажаємо нашим дівчаткам достойних, цікавих суперниць!