З 3:02 ранку і до 3:32 години військові російської окупаційної армії масовано атакували Запоріжжя. Мешканці міста чули щонайменше шість вибухів.

- Поцілили в один з обʼєктів енергетичної  інфраструктури. Є руйнування. Пошкоджені і понад 20 житлових будинків та закладів соціальної сфери, - повідомив вранці Іван Федоров, очільник Запорізької ОВА.

Внаслідок російського обстрілу перекрито рух греблею Дніпровської ГЕС. Об’їзд здійснюється через Арковий міст острова  Хортиця (вул. Сергія Тюленіна — вул. Січі — вул. Таганська). А також, через нові мости та Хортицький район.

Доповнено:

За даними Запорізької міської ради наразі відомо, що внаслідок ворожого удару постраждали 74 багатоповерхівки, три заклади освіти та низка нежитлових будівель. Над ліквідацією наслідків працює 125 людей та 25 одиниць техніки.

Після детального обстеження наслідків ворожого ракетного удару було прийнято рішення не відкривати рух по греблі Дніпровської ГЕС на вихідні дні. За цей час фахівці мають зробити все необхідне, щоб максимально убезпечити учасників руху.

За фактом російського обстрілу Запоріжжя прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» КК України.