Вранці 11 червня в Олександрівському районі міста був вбитий 38-річний Максим Денщік, директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради.

Для розкриття резонансного злочину було задіяно максимальну кількість особового складу поліції. Правоохоронці допитали понад 1500 людей, які могли бути свідками вбивства. Відпрацювали відеозаписи майже 140 камер відеоспостереження.

У результаті проведеного комплексу заходів були встановлені двоє фігурантів – чоловіки 21 та 33 років, обидва – жителі інших регіонів країни.

За даними слідства, зловмисники кілька днів стежили за жертвою, вдаючись до конспірації. У день злочину зловмисники чекали на посадовця біля будинку. Як тільки Максим Денщік вийшов з під’їзду, один з чоловіків здійснив п’ять пострілів з вогнепальної зброї. Після чого зловмисники зникли з місця злочину.

Після вбивства фігуранти виїхали з Запоріжжя та переховувалися на території інших областей.

Одного з фігурантів справи затримали у Києві та доправили до Запоріжжя, де за рішенням суду взяли під варту. Іншого фігуранта оголосили в розшук. Обом зловмисникам повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства.

За адресами, де переховувались підозрювані, а також в машинах на яких вони пересувались правоохоронці провели обшуки та вилучили речові докази.