Впродовж 1 серпня військові російської окупаційної армії завдали 448 ударів з різного виду озброєння по 17 населеним пунктам Запорізької області. Вчора під артилерійським вогнем були Оріхів та Преображенка, а Малу Токмачку загарбники атакували з безпілотників та артилерії.

Як повідомили у Запорізькій обласній військові адміністрації, вчора російські війська завдали 5 авіаційних ударів по Лобковому, П’ятихатках та Малинівці. Стільки ж ударів ворог завдав з реактивних систем залпового вогню по Новоандріївці та Роботиному.

Території Плавнів, Малих Щербаків, Гуляйполя, Оріхова, Залізничного, Новоандріївки, Роботиного, Малої Токмачки, Малинівки, Левадного, Преображенки, Омельника та Мирного ворог накрив артилерійським вогнем, завдавши 194 удари.

Безпілотниками різних модифікацій у четвер ворог 244 рази атакував Біленьке, Гуляйполе, Новоандріївку, Роботине, Малу Токмачку, Левадне, Малинівку та Гуляйпільське.

Внаслідок ворожих обстрілів зруйновано та пошкоджено 15 будинків. Деякі оселі зруйновані вщент.

За фактами воєнних злочинів відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.