У вівторок, 2 липня, військові російської армії з артилерії обстріляли прифронтовий Оріхів. Крім того, ворог гатив з артилерії, реактивних систем залпового вогню та безпілотників по Малій Токмачці.

Загалом, впродовж вівторка російські військові завдали 386 ударів з різного виду озброєння по 8 населеним пунктам Запорізькій області.

Вчора ворог завдав авіаційний удар по Малинівці. Це населений пункт, а також Малу Токмачку, Роботине, та Новоандріївку ворог 10 разів обстріляв з РСЗВ.

По території Оріхова, Гуляйполя, Малої Токмачки, Новоандріївки, Роботиного, Левадного, Малинівки та Степногірська ворог завдав 180 артилерійських ударів. Внаслідок артилерійського обстрілу поранення отримав 52-річний житель Гуляйполя.

Крім того, російські загарбники 195 разів атакували безпілотниками Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Новоандріївку.

У поліції зареєстровано 14 повідомлень про руйнування житлових будинків, авто, господарчих будівель та інших об'єктів цивільної інфраструктури.

За всіма фактами російських воєнних злочинів слідчі відкрили провадження у межах ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.