Впродовж 3 червня військові російської терористичної армії завдали 446 ударів з різного виду озброєння по 8 містам та селам Запорізької області. Так, вчора ворог завдав артилерійські удари по Оріхову та Малій Токмачці. Крім того, селище ворог ще атакував з РСЗВ та безпілотників.

За даними Запорізької ОВА, вчора ворог завдав авіаційні удари по Новоандріївці та Левадному. Також обстріляв з РСЗВ Роботине, Малу Токмачку та Малинівку.

Артилерійським вогнем ворог накрив Гуляйполе, Оріхів, Малу Токмачку, Новоандріївку, Роботине, Левадне та Малинівку, завдавши 241 артилерійський удар.

Російські терористи у понеділок 177 разів атакували безпілотниками Червонодніпровку, Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Новоандріївку.

За даними Національної поліції Запорізької області, за добу зафіксовано 11 повідомлень про руйнування будинків та прибудинкових територій. Зокрема, в Оріхові внаслідок обстрілу з танку зайнялася господарська будівля. Ніхто з місцевих жителів не постраждав.

На місцях влучань працювали слідчі поліції та Служби безпеки України. Вони зібрали докази російських воєнних злочинів та відкрили провадження за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.