У Запоріжжі судитимуть групу чоловіків, які вимагали неіснуючий борг у місцевого мешканця. Наразі чотирьом фігурантам справи повідомлено про підозру за вимагання грошей, розбійний напад та незаконне заволодіння авто.

Згідно з матеріалами справи, зловмисники вирішили заволодіти грошима місцевого мешканця. Озвучивши йому вигадку про існуючий борг, вони почали у різний спосіб вимагати «повернення» грошей. Зрештою, погрожуючи холодною зброєю, вони вивезли потерпілого в безлюдне місце, де побили його і відібрали всі наявні у нього кошти.  

«Відчувши реальну загрозу своєму життю чоловік погодився передати їм ще 800 доларів і 50 тисяч гривень, які зберігав за місцем проживання. Заволодівши цими заощадженнями, підозрювані залишили домоволодіння чоловіка на його автівці, повернути яку пообіцяли після передачі їм ще 20 тисяч гривень», - кажуть в Запорізькій обласній прокуратурі.  

Зловмисників затримали правоохоронці після отримання останньої частини неіснуючого «боргу», яку вони планували використати на ставки в азартні ігри. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.