Мешканець Оріхова тривалий час очолював місцеву районну раду та декілька разів обирався її депутатом. Втім після окупації Криму у 2014 році, він виїхав до анексованого півострова де намагався побудувати кар’єру.

Вже після початку повномасштабного вторгнення зрадник переїхав до тимчасово окупованого Мелітополя й погодився обійняти посаду заступника голови так званої «Военно-гражданской администрации Запорожской области» з питань внутрішньої політики.

На своїй «посаді» він виконував всі вказівки окупаційної влади заради  підвищення іміджу держави-агресора. Зокрема, брав участь у низці заходів, розрахованих на створення серед населення Мелітопольщини позитивного ставлення до політики рф та громадської думки щодо невідворотності утвердження російської влади на захопленій території України.

Після проведення на тимчасово окупованій частині Запорізької області так званих виборів до Законодавчого зібрання Запорізької області, його обрано на посаду голови так званого «Законодательного собрания Запорожской области».

Наразі зраднику повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України.