Увечері 9 серпня 2023 року російські військові нанесли улар ракетою Х-35 по Шевченківському району Запоріжжя. Внаслідок цього удару на місці загинули 43-річний чоловік та 19-річна дівчина. Вранці наступного дня стало відомо, що у лікарні померла ще одна 21-річна постраждала. Дівчата були співачками, вони виступали на вулицях Запоріжжя, Дніпра й Києва та збирали кошти для українських військових.

Батьки співачок організували збір коштів, щоб встановити пам’ятник Світлані Сємєйкіній та Христині Спіциній. Мама Христини розповіла, що рахунок для збору відкрили на картку Олега З. — хлопця її доньки. Вдалося назбирати майже 280 тисяч гривень від небайдужих людей. Проте згодом з’ясувалося, що гроші зникли.

Юнак запевняє, що нібито їх списала виконавча служба за борги. Батьки звернулися у виконавчу службу, яка повідомила, що ніяких боргів в нього немає і кошти вони не списували. Тому рідні дівчат написали заяву до поліції.

Як з’ясувалось в ході розслідування, кошти хлопець перевів на свій рахунок і витратив, зокрема, на азартні ігри та онлайн-казино.

Завдяки зусиллям кіберполіції Запоріжжя та слідчих відділу поліції вдалось зафіксувати цифрові докази для оголошення підозри фігурантові за ч. 1, 2 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального Кодексу України.

Наразі поліцейські інкримінують підозрюваному 10 фактів шахрайства, а повне коло потерпілих ще встановлюється. За результатами розслідування можлива додаткова кваліфікація.