У четвер 9 травня російські окупаційні війська завдали 547 ударів з різного виду озброєння по 8 містам та селам Запорізької області. Порівняно з минулої добою кількість російських ударів по регіону зросла майже вдвічі.

Вчора ворог бив по Малій Токмачці з артилерії, реактивних систем залпового вогню та атакував безпілотниками.

Загалом російські терористичні війська завдали 320 артударів по території Червонодніпровки, Гуляйполя, Новоандріївки, Малої Токмачки, Роботиного, Левадного та Малинівки. Також 207 разів атакували безпілотниками Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку, Новоандріївку, та здійснив 20  обстрілів з РСЗВ накривши вогнем Магдалинівку, Малу Токмачку, Новоандріївку та Роботине.

Внаслідок російських обстрілів пошкоджені та зруйновані багатоповерхові та приватні будинки, господарські споруди та машини людей.

На жаль, є поранені. Під час російського обстрілу Магдалинівки поранення ніг отримали 65-річна жінка. Її доправили до лікарні.

На місцях ворожих влучань правоохоронці задокументували наслідки та зібрали докази воєнних злочинів росіян. За цими фактами слідчі відкрили провадження за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.