10 липня громадський діяч та волонтер Сергій Стерненко опублікував відео, на якому двоє російських загарбників розстрілюють групу українських військовополонених. 

На опублікованих кадрах військові російської терористичної армії розстрілюють двох беззбройних українських захисників, взятих у полон.

«За попередніми даними, злочин вчинили окупанти зі складу 70 мотострілецького полку Збройних сил РФ», – написав Стерненко.

В Офісі Генерального прокурора вже відреагували на цей воєнний злочин. За даними слідства, подія відбулася у червні 2024 року поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області, де тривають активні бойові дії.

«Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин», - йдеться в повідомленні. 

«Ми знаємо, що це не випадковість. Це навмисна політика злочинного режиму кремля зі знищення всього українського. Знайдемо та покараємо всіх причетних: як тих, хто віддав цей злочинний наказ, так і безпосередніх виконавців цього жорстокого злочину», - написав Андрій Костін, Генеральний прокурор.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.