Ворожі війська вчора гатили по 12 прифронтовим населеним пунктам Василівського та Пологівського районів. Зокрема, під артилерійським вогнем був Оріхів, а Малу Токмачку ворог атакував безпілотниками та обстріляв з реактивних систем залпового вогню та артилерії.

Загалом впродовж 10 липня російські військові завдали 404 удари. Так, окупанти завдали трьох авіаційних ударів по Кам’янському та П’ятихаткам. П’ять разів обстріляли з РСЗВ Малу Токмачку, Новоданилівку та Малинівку

Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку, Новоданилівку та Новоандріївку ворожі війська атакували безпілотниками.

Крім того, ворог 208 разів обстріляв з артилерії території Степногірська, Гуляйполя, Оріхова, Малої Токмачки, Новоандріївки, Роботиного, Левадного, Малинівки, Новоданилівки та Староукраїнки.

Під час артилерійського обстрілу Степногірська постраждав місцевий житель. 73-річному чоловіку надано медичну допомогу.

Загалом вчора зафіксовано 12 повідомлень про руйнування та пошкодження будинків, господарчих будівель, гаражів та машин.

За всіма фактами відкриті провадження за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.